شهر لالجین بزرگترین مرکز تولید سفال و سرامیک کجاست؟

شهر لالجین کجاست؟

در این بخش قصد داریم شهر سفال ایران را که پیش از این با عناوینی همچون پایتخت سفال ایران و جهان، قطب سفال خاورمیانه و… شناخته می شد، را به شما معرفی کنیم.  چنانچه دانش آموز یا دانشجو هستید و به دنبال یک تحقیق دقیق در مورد شهر لالجین هستید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را از دست ندهید. با شهر سفال همراه باشید.

شهر لالجین به عنوان بزرگترین مرکز سفال ایران، تامین کننده ی نیاز هنرمندانی است که در قالب مشاغل خانگی، روی سفال کار می کنند. در سایت شهر سفال، علاوه بر عرضه ی انواع سفال خام لالجین به صورت عمده و خرده، آموزش هایی از قبیل آموزش لعاب کاری و آموزش میناکاری سفال در منزل ارائه می شود، تا ضمن حمایت از مشاغل خانگی، به توسعه ی صنعت سفال ایران کمک کند.

بعد از شهرهای تهران و کرج، بزرگترین بازار سفال خام شهر شیراز می باشد. سفال های خام لالجین بعد از انتقال به مرکز فروش سفال خام در تهران، به شهرهای دور و نزدیک پخش می شوند. اما شهرهای کرج و شیراز به خاطر تقاضای بالای سفال خام، مستقیم از لالجین بارگیری کرده و سفال ها را در شهر خود و شهرهای همجوار پخش می کنند.

هفت سین سفالی خام مهم ترین و پرمتقاضی ترین محصول، طی چند سال اخیر می باشد. خانم های خانه داری که علاقه به کار کردن روی سفال خام هفت سین و کسب درآمد از این راه دارند، از طریق فروشگاه های سفال خام فروشی در تهران و سایر شهرها اقدام به تامین سفال خام می کنند. البته با راه اندازی سایت شهر سفال، مشکلات عدم دسترسی به لالجین جهت تهیه ی سفال خام عمده و حتی خرده مرتفع گردید.

بازارهای کوچک و بزرگ سفال در شهرهای مختلف ایران، امروز تمامی نمونه کارهای شهر لالجین را با جزئیات و توضیحات کامل روی این سایت مشاهده و خرید می کنند. البته فروش اینترنتی سفال برای مصرف کنندگان سال ها پیش راه اندازی شده بود، اما کار مهمی که در سال 97 صورت گرفت، اضافه شدن امکان ثبت سفارش عمده ی سفال در این سایت بود که موجب جلوگیری از صرف هزینه های اضافی حمل و نقل و زمان برای فروشندگان سفال شهرهای مختلف می شود.

شهر لالجین کجاست؟میدان امام خمینی لالجین که دومین میدان شهر است و بعد از میدان شهرداری قرار دارد _ شهر لالجین کجاست؟

شهر سفال ایران

شهر لالجین در شمال استان همدان و در شهرستان بهار واقع شده که با جمعیتی بالغ بر پانزده هزار نفر دومین شهر شهرستان بهار محسوب می شود، لالجین حجم قابل توجهی از صادرات صنایع دستی را به خود اختصاص داده است.

و از میان تمام تولیدکنندگان و صادرکنندگان سفال و سرامیک در کل کشور مهم ترین مرکز شناخته شده است و یکی از قطب های گردشگری استان همدان است.  فاصله شهر لالجین از همدان 18 کیلومتر، از فرودگاه مهرآباد تهران 270 کیلومتر و از فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) تهران، 250 کیلومتر می باشد.

لالجین در سال 1395 از سوی سازمان میراث فرهنگی ایران بعنوان کاندید شهر جهانی سفال به شورای جهانی صنایع دستی معرفی و پس از ارزیابی های صورت گرفته توسط داوران خارجی به عنوان شهر جهانی سفال انتخاب شد.

شغل بیشتر مردم لالجین سفالگری، سرامیک سازی و تولید چینی آلات بهداشتی است و در این بین تعداد کمی از ساکنان لالجین هم به کار کشاورزی مشغول هستند و بیشتر انگور، گندم و جو و سیب زمینی کشت می کنند و محصولات خود را از طریق موتورهای آب موجود در اطراف لالجین تامین می کنند. اما بطور کلی شغل سفالگری اصلی ترین منبع درآمد اهالی شهر است. شما می توانید نمونه ای از این محصولات را در فروشگاه شهر سفال مشاهده کنید.

شهرک صنعتی لالجین پویاترین شهرک صنعتی استان همدان است که با بهره گیری از حدود 4000 نفر نیروی کار از سراسر استان همدان، توانسته به مهمترین مرکز تولید چینی بهداشتی ایران تبدیل شود. بیش از هزار کارگاه سفالگری سنتی و نیز کارگاه های سرامیک سازی لالجین اغلب در سطح شهر لالجین و در محله های این شهر واقع شده اند که بیش از دوهزار استاد سفال گری در آنها مشغول هستند.  جالب است بدانید مواد اصلی سفال گری که خاک رس است از خود شهر تهیه می شود.

از جمله تولیدات سفال گران شهر لالجین می توان به کاسه و بشقاب های فیروزه ای و طرح دار، انواع گلدان سرامیکی ساده و طرح دار، انواع گلدان های سفالی باغچه ای، انواع آبنمای سفالی و ظروف دکوری از قبیل بشقاب میناکاری، دیوارکوب، عودسوز، هفت سین سفالی و سرامیکی، قاب آینه فیروزه ای،ظروف غذاخوری، سفال خام و… اشاره کرد.

دیزی لالجین در کنار سفال این شهر، شهرت جهانی دارد و علاقمندان به غذاهای سنتی و آبگوشت در سراسر ایران از فرصتی که تعطیلات برای آنها مهیا می کند، برای سفر به لالجین و سرو آبگوشت خوشمزه این شهر استفاده می‌ کنند. با سفر به لالجین می توانید از غار علیصدر که در 40 کیلومتری لالجین واقع است نیز دیدن کنید.

شهر لالجین کجاست؟  یک المان سفالی در ورودی شهر لالجین که نشانگر این است که اهالی این شهر به شغل سفال گری مشغول هستند 

پیشینه نام لالجین

لالِجینْ یا لاله‌جینْ، عده ای از مردم معتقدند که نام قبلی لالجین، لاچین بوده است که برگرفته از نام یک پرنده ی شکاری است. برخی از اهالی قدیمی شهر لالجین می گویند زمانی که چنگیز خان مغول به همدان لشگرکشی کرد عده ای از اهالی شهر لالجین را برای آموختن هنر سفالگری به چین فرستاد.

این افراد بعد از اینکه به شهر خودشان برگشتند اسم این شهر که آن زمان روستا بوده لاله چین نام گرفته است  و لاله جین تلفظ فارسی آن است، که به معنی آبادی لاله است. در گویش عامیانه لالجین را لالون یا للین می گویند که لالون تلفظ ترکی آن است و افراد غیربومی للین تلفظ می کنند. 

پیشینه سکونت در شهر لالجین

با نوجه به مطالعاتی که در گذشته ی لالجین انجام شده، پیشینه ی سکونت در این شهر به قرن پنجم هجری و حتی بیشتر برمیگردد. شهر لاجین دوبار بطور کلی ویران شده است، یک بار با حمله ی چنگیزخان مغول و بار دیگر با حمله ی افغان ها.

شهر لالجین کجاست؟

آب و هوای شهر لالجین

شهر لالجین به دلیل فاصله ی کمی که با شهر همدان دارد، از نظر آب و هوا تقریبا مشابه هستند. لالجین چون منطقه ی کوهستانی محسوب می شود آب و هوای سرد و معتدلی دارد و در تابستان بیشترین دمای آن 25 درجه ی سانتی گراد و در زمستان سردترین دمای منفی 5 درجه ی سانتی گراد است. به طور کلی در تابستان آب و هوای خنکی دارد که این باعث می شود شهر جهانی سفال بهترین گزینه برای سفرهای تابستانی باشد.

سفر به شهر لالجین

اگر قصد سفر به شهر لالجین را دارید بد نیست این را بدانید که علاوه بر آب و هوای عالی که در تابستان دارد، هتل و اقامتگاه های بومگردی، تعداد زیادی سالن غذاخوری، رستوران، سفره خانه های سنتی، کافی شاپ در شهر لالجین برای آسایش مسافران عزیز وجود دارد تا با خیالی آسوده در فروشگاه هاه و کارگاه های سفال و سرامیک دیدن کنند.

 

شهر لالجین کجاست؟

استاد محمود روشن بزرگترین مجسمه ساز لالجین است که انواع و اقسام تندیس و سردیس را تاکنون ساخته، ایشان هم اکنون در تهران ساکن هستند و همچنان به شغل مجسمه سازی مشغول هستند.

راستی! خوشحال میشیم در   کانال تلگرام    یا    پیج اینستاگرام    شهر سفال عضو بشید.